Ai copii acasă? Privesc.Eu înregistrează lecții video cu cei mai buni profesori din Moldova. Le organizăm și publicăm pe Învaț.Online.

Igor Popa, avocatul ex-premierului Vlad Filat: Deci, ședința de judecată a fost întreruptă. Noi am solicitat recuzarea judecătorului Ghenadie Morozan, în temeiul articolului 33 punct 1 subpunct 6. Domnul Ghenadie Morozan din considerentele noastre este în situație de incompatibilitate. Este pe larg descrisă ascensiunea acestuia în cariera de judecător în mass-media. Mai mult ca atât, chiar și președintele țării, domnul Timofti și-a exprimat îndoiala față de compatibilitatea acestui judecător. La fel și alianța anticorupție nenumărate ori a atras atenția mass-mediei că acestui judecător, domnul Morozan, este incompatibil cu funcția deținută, respectiv noi considerăm că există suficiente temeiuri ca această încheiere judecătorească să fie una neimparțială.

Jurnalist: Din ce cauză este incompatibil?

Igor Popa: Asta este tot ce am vrut să vă comunic la această etapă.

Jurnalist: Ce urmează?

Igor Popa: Acum urmează să se judece dacă recuzarea noastră este acceptată sau nu, după care revenim într-un alt complet

Jurnalist: Tot astăzi?

Igor Popa: Da.