Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Vadim Pistrinciuc, vicepreședintele PLDM: În primul rând, în curând va fi votată și declarația pe care o veți primi de la colegii noștri. Va ieși și domnul Streleț, alți colegi să vorbească. Scopul întâlnirii noastre de astăzi cu aleșii locali PLDM are și un... să-i spunem așa - o misiune tehnică de a ne pregăti de eventualul congres care vine, dar și să facem un schimb de păreri vis-a-vis de situația din raioane.

Eu vreau să transmit un mesaj. Suntem profund indignați de situația... că chiar dacă în țară este o stare psihică, deja spunem și socială foarte dificilă, cei care au format această majoritate recurg la niște practici total antidemocratice și ieșite din comun de șantajare a autorităților publice locale că aceștia nu vor primi resurse nici pentru cheltuieli curente și plăți de salarii dacă nu vor semna anumite declarații care deja știți sunt tirajate și împrăștiate prin teritoriu și de părăsirea partidului.

În acest sens, vrem să transmitem un mesaj - să înceteze această practică imediat, să-și analizeze foarte bine acțiunile, fiindcă din partea noastră aceste acțiuni nu vor rămâne fără răspuns. Dacă nu se vor termina, noi inclusiv vom picheta instituții, vom sensibiliza și vom trimite fiecare caz în parte către partenerii internaționali, dacă va trebui - vom picheta și sediile acestor organizații care au scopul să ajute Republica Moldova și cetățenii Republicii Moldova, dar nu să ofere resurse pentru ca cineva să organizeze diferite activități politice false, fiindcă acest lucru nu adaugă încredere guvernării în nici un fel.

De aceea, recomandăm să pună, să curmeze orice practică de șantaj a autorităților publice locale, inclusiv acest șantaj care se face de fapt asupra cetățenilor că nu vor primi resurse pentru rezolvarea problemelor comunitare și inclusiv să se oprească din folosirea instituțiilor statului pentru iarăși semnarea unor declarații sau încercarea că aceștia să părăsească partidul, să adere nu știu unde.

Atenționăm acest lucru. Vom folosi toate metodele democratice și legale care ne stau la dispoziție. Vom monitoriza, transmite partenerilor dezvoltare aceste cazuri, fiecare în parte. Și dacă va fi necesar, vom recurge inclusiv și la acțiuni de pichet și de protest.

Vă mulțumim mult.

Citate Video