Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Transcrierea conferinței prin recunoașterea vocii

DEZBATERI PARLAMENTARE
Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a XX-a
SESIUNEA a IV-a ORDINARĂ – APRILIE 2016
Ședința din ziua de 27 aprilie 2016
(STENOGRAMA)
SUMAR
1.Declararea ședinței ca fiind deliberativă. (Onorarea Drapelului de Stat al Republicii Moldova.)
2.Mesajul de felicitare al Înalt Preasfințitului Vladimir – Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove cu prilejul sfintelor sărbători de Paști.
3.Dezbaterea ordinii de zi și aprobarea ei.
4.Dezbaterea și aprobarea în primă lectură a proiectului de Lege nr.216 din 21 mai 2015 pentru modificarea și completarea unor acte legislative (Regulamentul Parlamentului – art. 38; Legea pentru completarea art. 47 din Regulamentul Parlamentului – art. II).
5.Dezbaterea și adoptarea proiectului de Hotărîre nr.275 din 8 iulie 2015 privind numirea în funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție (Nicolae CRAIU).
6.Dezbaterea și adoptarea proiectului de Hotărîre nr.276 din 8 iulie 2015 privind numirea în funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție (Anatolie ȚURCAN).
7.Dezbaterea și adoptarea proiectului de Hotărîre nr.152 din 21 aprilie 2015 privind numirea în funcția de vicepreședinte al Colegiului penal al Curții Supreme de Justiție (Nicolae GORDILĂ).
8.Dezbaterea și adoptarea proiectului de Hotărîre nr.30 din 15 februarie 2016 privind numirea în funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție (Mariana PITIC).
9.Dezbaterea și adoptarea proiectului de Hotărîre nr.31 din 15 februarie 2016 privind numirea în funcție a Președintelui Curții Supreme de Justiție (Mihail POALELUNGI).
10.Dezbaterea și aprobarea în primă lectură a proiectului de Lege nr.128 din 31 martie 2016 pentru modificarea articolului 55 din Codul penal al Republicii Moldova nr.985-XV din 18 aprilie 2002.
11.Dezbaterea și aprobarea în primă lectură a proiectului de Lege nr.124 din 28 martie 2016 cu privire la reabilitarea victimelor infracțiunilor.
12.Dezbaterea și aprobarea în primă lectură a proiectului de Lege nr.104 din 14 martie 2016 pentru modificarea art. 1751 din Codul penal al Republicii Moldova nr.985-XV din 18 aprilie 2002.
13.Dezbaterea și aprobarea în primă lectură a proiectului de Lege nr.51 din 22 februarie 2016 pentru completarea anexei la Legea nr.131 din 8 iunie 2012 privind controlul de stat asupra activității de întreprinzător.
Ședința începe la ora 11.06.
Lucrările sînt prezidate de domnul Andrian Candu, Președintele Parlamentului, asistat de doamna Liliana Palihovici și de domnul Vladimir Vitiuc, vicepreședinți ai Parlamentului.
Domnul Andrian Candu:
Dragi colegi,
Bună dimineața.
Onorat Plen.
Dragi colegi,
Vă rog frumos să vă luați locul, ca să putem începe ședința plenului.
Vă rog Secretariatul Parlamentului,
Să anunțe prezența.
Domnul Maxim Ganaciuc – șeful Direcției generale documentare parlamentară a Secretariatului Parlamentului:
Doamnelor și domnilor deputați,
Bună dimineața.
Vă anunț că la ședința Parlamentului, din totalul celor 101 de deputați, și-au înregistrat prezența 92 de deputați. Nu s-au înregistrat deputații: Creangă Ștefan, Ghilețchi Valeriu, Mocanu Gheorghe, Stratan Valentina – deplasare; Goța Aliona, Voronin Vladimir – cerere; Carpov Eugen – concediu medical; Hrenova Elena.
Domnul Andrian Candu:
Vă mulțumim foarte mult.
Dragi colegi,
Astăzi se împlinesc 26 de ani de la oficializarea Tricolorului ca Drapel de Stat. Este simbol ce ne reprezintă, este prezent la cele mai importante evenimente pentru țară și în multe cazuri ne adună în jurul său și ne îndeamnă la unitate și frăție. Drapelul Tricolor a fost martor al devenirii noastre ca stat.
3
Să onorăm Drapelul de Stat al Republicii Moldova, simbol al statului nostru suveran și independent, unitar și indivizibil. (Se onorează Drapelul de Stat al Republicii Moldova.)
Dragi colegi,
Astăzi în plenul Parlamentului îl avem ca oaspete pe deputatul italian Andrea Causin, Președintele grupului parlamentar de prietenie Republica Italiană – Republica Moldova. (Aplauze.) Și dacă o să permiteți, o să-l salutăm și în italiană. (Vorbește în italiană.)
Și, dragi colegi, este
...

Citate Video