Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Alocuțiunea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu prilejul ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură a doamnei Corina Șuteu în funcția de Ministru al Culturii

„Domnule Președinte al Camerei Deputaților,
Domnule Prim-ministru,
Onorați membri ai Guvernului,
Doamnă Ministru,

Vă doresc mult succes cu acest mandat, doamnă Ministru! Preluați portofoliul într-o perioadă foarte dificilă, într-o perioadă când există - și pe bună dreptate, trebuie să recunoaștem – o inflamare în spațiul public în legătură cu ce se întâmplă în domeniul de care se ocupă Ministerul Culturii. Există așteptări mari, instituțiile de cultură românești au nevoie de cineva care, cu fermitate, dar și cu foarte multă înțelegere și cu simțul a ce trebuie făcut și ce poate fi făcut, să vină să conducă acest minister.

Doamnă Ministru, vă doresc să reușiți, cu multă energie, dar și cu mult tact, cu multă aplecare, dar și cu multă indulgență, unde este nevoie, să rezolvați multiplele probleme care vă așteaptă. Evident, situația de la Operă trebuie rezolvată, dar este doar una din situațiile unde e nevoie de cineva la conducerea Ministerului care cunoaște profund cultura românească, instituțiile de cultură românești.

Cred că domeniul de care se ocupă Ministerul Culturii, care este, evident, doar o parte din cultura românească, are nevoie de reformă, nu de reformită, are nevoie de decizie, dar nu de impunere cu cizma, și vă doresc să reușiți să schimbați lucrurile în sensul așteptat de artiști, de public, dar și de specialiștii din domeniu.

Complicată ecuație, vă doresc mult succes!”