Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Declarația de presă a Președintelui României, Klaus Iohannis: „Bună seara, dragi români!

Începe campania electorală pentru alegerile locale. Pe data de 5 iunie, alegem primarul localității în care trăim, alegem Consiliul Local și Consiliul Județean. Aceste alegeri sunt foarte importante. Oamenii pe care îi alegem vor fi responsabili de destinul localității în care trăim.

Uitați-vă bine la candidați! Uitați-vă la candidați și gândiți-vă dacă candidatul dumneavoastră preferat este un om integru, să nu fie certat cu legea. Uitați-vă bine dacă este un bun gospodar, fiindcă el va trebui să răspundă de gospodărirea localității în care trăiți.

Uitați-vă la echipa pe care o are în spate, uitați-vă la echipa de consilieri cu care vine, uitați-vă dacă sunt oameni serioși, uitați-vă la candidați și întrebați-i dacă cunosc problemele localității dumneavoastră, dacă vin cu soluții.

Este, de asemenea, important să vedem din ce partid vine candidatul sau candidații. Vor fi unii care vor încerca să vă spună că toate partidele sunt la fel. Nu este adevărat! Nu toți sunt la fel.

Vă amintiți, acum șase luni, dumneavoastră și cu mine am cerut partidelor politice să se reformeze. Unii au luat-o foarte în serios. Au început procesul de reformă internă. Alții doar mimează reforma. Este important și partidul din care provine candidatul. Uitați-vă bine!

Iar candidaților le spun: faceți o campanie curată! Mergeți, expuneți-vă programul electoral! Vorbiți cu oamenii, aflați care sunt problemele lor, veniți cu soluții, faceți o campanie centrată pe proiecte, nu pe scandal, nu pe mizerii.

Autorităților le spun simplu: faceți-vă datoria! Faceți-vă datoria și organizați alegerile impecabil!

În concluzie, dragii mei, urmăriți campania electorală, mergeți la adunările electorale, întrebați candidatul dumneavoastră cum vede dezvoltarea localității, puneți întrebări incomode, evaluați-l, iar la sfârșit, vă rog să mergeți la vot. Din patru în patru ani, destinul localității dumneavoastră este în votul dumneavoastră. Exercitați-vă acest drept!

Vă doresc o seară bună!”

Citate Video