Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Alocuțiunea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu prilejul ceremoniei de decorare a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”
 
„Doamnă manager Paula Popoiu,
Doamnelor și domnilor,
Onorați invitați,
 
Îmi face o deosebită plăcere să înmânez „Meritul Cultural” în grad de „Mare Ofițer” Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, cu ocazia aniversării a 80 de ani de la întemeierea sa. Prin această distincție, statul român acordă o înaltă apreciere unei instituții muzeale care și-a câștigat un rol major în cultura și cercetarea românească și, nu în ultimul rând, în inimile românilor.

Satul din mijlocul Bucureștiului a devenit cunoscut în țară și în străinătate ca una dintre principalele atracții turistice ale României. În spatele acestui renume stă un volum imens de muncă pentru salvarea și aducerea în muzeu a celor mai reprezentative construcții și instalații tradiționale, prezervarea acestora de uzura timpului, extinderea continuă a muzeului în aer liber, cultivarea tradițiilor, meșteșugurilor și artei populare, organizarea de programe și expoziții pentru publicul de toate categoriile. Pentru toate acestea vă felicit și vă doresc «La mulți ani»!

Peste două zile sărbătorim Ziua Internațională a Muzeelor. Profit de acest prilej pentru a ura multă sănătate și putere de muncă, satisfacții și rezultate bune în păstrarea și punerea în valoare a patrimoniului cultural național tuturor celor care, prin munca lor, dau viață muzeelor românești.”