Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Victor Poleacov, jurist, GardaTânără: Salutăm publicul și presa, bine v-am găsit, vă mulțumim că ați dat curs invitației la această conferință de presă. Tema conferinței de presă ține de evinmentul care va avea loc pe data de 22 mai, duminica, sub genericul Festivalul Familiei, eveniment grandios, eveniment de talie largă, la care vor fi prezenți mii de cetățeni, familii tinere cu copii, mulți mult tineret, eveniment care este organizat de către reprezentanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova precum și de mai multe organizații nonguvernamentale precum Garda Tânără, Mișcarea de Tineret organizația EcoDava, Mișcarea Voevod, Guvernul Tinerilor și multe alte organizații nonguvernamentale. Acest festival va avea o programă destul de largă, o programă în care vor fi diferite pentru copii, se vor întruni familiile cu copii la care vor primi, la care vor participa acești tineri, copii, ne gândim că va fi o programă foarte plăcută pentru aceștia, vor fi dansatori, vor fi multe-multe acțiuni îndreptate întru susținerea familiilor și a copiilor. Din păcate am realizat acum de curând că tot în această zi, duminica, 22 mai vor organiza un marș minoritățile sexuale din Republica Moldova care vor avea un traseu începând cu magazinul Unic și până la din păcate, până la Piața Marii Adunări Naționale, anume acolo unde noi ne-am planificat să desfășurăm acest festival, Festivalul Familiei.

Cunoașteți cu toții că pledăm pentru o familie puternică, cunoașteți cu toții că pledăm pentru familia tradițională, știți în lumea actuală care tinde spre globalizare, din păcate, aceasta are drept scop distrugerea fundamentelor societății tradiționale, una dintre care este și familia, de rând cu biserica și scoala acestea sunt temelia sunt ceea ce sprijină societatea noastră. Și invers, gay-propaganda care în ultimii ani ia amploare nu are nici un alt scop decât distrugerea acestor fundamente care în ansamblu au dus societatea noastră la o dezvoltare. Astăzi de rând cu mai multe organizații nonguvernamentale precum și mulți alți semnături, promovăm idealurile familiei tradiționale, promoăm idealurile creștine, idealurile tot ceea ce de care noi atât de mult ne atașăm. Pentru noi, printr-un cuvânt, familia este sfântă. La fel, facem un apel către toate familiile, către toți tinerii să iasă la acest eveniment, să iasă cu copiii, să participe la acest festival, să participe la acest festival care va startul căreia va fi la orele 11:00, încă o dată atrag atenția, duminică, 22 mai, încă o dată menționez, facem apel către toți tinerii care cărora aceste valori nu le sunt străine să participe alături cu noi la acest festival al familiei, care iarăși menționez va fi în Piața Marii Adunări Naționale, duminică, 22 mai. În continuare vreau să dau cuvântul deputatului în Parlament, Vladimir Odnostalco.

Vladimir Odnostalco, deputat, membru al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova: [indescifrabil].

Ghenadi Mitriuc, deputat, membru al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova: [indescifrabil].

Victor Poleacov: Așadar, ne vom vedea duminică, data de 22 mai, Piața Marii Adunări Naționale, orele 11.00. Vă mulțumim mult că ați fost prezenți și dacă aveți întrebări suntem gata să răspundem.

Jurnalist: Este în premieră organizat festivalul acesta, da? Nu, nu este în premieră. Îmi aduc aminte că însăși acest eveniment, da. Dar permanent am susținut astfel de evenimente. Chiar și acum recent am organizat în Parcul Afganejilor, de exemplu, unde am susținut aceste familii, unde au venit împreună cu copiii, unde au participat la diferite concursuri, unde au fost o mare de bucurie, unde toți au petrecut foarte vesel și a fost foarte binevenit acest eveniment. Mai mult ca atât, însăți aceste familii au solicitat ca astfel de evenimente să fie cât mai multe.

Jurnalist: Dar cum se explică acest fapt că Festivalul Familiei coincide cu ziua în care este organizat acest marș? Pentru noi a fost o surprindere, deoarece am programat acest festival cu mult timp înainte și acum aflând despre un astfel de eveniment, pentru noi a fost ceva inexplicabil și anume în acest sens am vrut să ieșim și am ieșit astăzi la această pres-conferință ca să aducem lșa cunoștință că de fapt societatea noastră are valori stabilite deja de secole, valori pe care le susține marea majoritate a societății noastre, valori pe care le-am spus un pic mai devreme. De aceea și am ieșit la această pres-conferință pentru ca toată lumea să știe că de fapt, pe data de 22 mai, este un alt eveniment, este Festivalul Familiei și îi așteptăm pe toți cu drag la acest eveniment. Vă mulțumim și vă urăm o zi frumoasă în continuare.

Jurnalist: Vă rog să ne spuneți numele dumneavoastră. Nu v-ați prezentat.

Victor Poleacov: Da. Domnul Vladimir Odnostalco, deputat în Parlament, domnul Ghenadie Mitriuc, deputat în Parlament și eu mă numesc Victor Poleacov.