Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Igor Dodon, deputat, Președinte al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova: sunteți pregătiți? Stimați reprezentanți mass-media, sunteți gata?
Astăzi în plenul Parlamentului se va încerca să se legalizeze un complot între oligarhi și unioniști împotriva cetățenilor Republicii Moldova și couitorii municipiului Chișinău. Pe de o parte PD-ul Partidul Democrat va susține un proiect pentru a-i da competențe suplimentare groparului de Chișinău, Chirtoacă, ei transformă, apropo transformă Chișinăul în un regat al familiei Ghimpu, Chirtoacă și a liberaștilor care sunt în Consiliul municipal Chișinău. Voi vedeți ce se întâmplă în Chișinău?

Dorin Chirtoacă este pericolul numărul unu pentru Chișinău și pentru locuitorii municipiului Chișinău și PD-ul azi este gata să legalizeze toate fărădelegile din Chișinău. Pe de altă parte, PL-ul va vota proiectul bugetului pentru anul 2016. Un buget care în premieră pentru 25 de ani de independență a Republicii Moldova are o cotă a surselor externe de 30%. Peste 500 milioane de dolari ei trebuie anul ăsta să ieie din exterior, care nu sunt. Crește datoria externă de la 1,3 la 1,6 miliarde, cu 20%. Datoria internă crește de trei ori, de la 7 miliarde la 21 de miliarde. Total datoria de stat de la 33 la 56 miliarde de lei. Iată pentru asta astăzi unioniștii și oligarhii votează. Îl fac gospodar pe Chirtoacă pe de o parte, Ghimpu închide ochii, cine o spus că se așază în genunchi, nu știu în genunchi sau copăcel, nuștiu ce fac el acolo, și ie pod kozereok tot ce zice PD-ul. Uitați-vă ce se întâmplă, noaptea asta ce s-a întâmplat la Râșcanovca. Eu vreau să vă amintesc atunci când câteva luni în urmă, polițiștii târau pe jos deputații socialiști care blocau această construcție, toată societatea, o bună parte din dreapta noastră așa numită pro-europeană spunea: da nu-i nimic, sunt documente și așa mai departe.

Apropo, cei care ați votat răul mai mic pentru Chișinău, cinci ani în urmă și un an în urmă, înghițiți acum, pe Chirtoacă. Dacă o să procedați tot așa mai departe, o să vedeți la ce o să ajungem. La Râșcanovca, judecătoria Buiucani, la data de 8 februarie ia decizia și interzice membrilor PSRM, deputaților și consilierilor ca să se opună construcției. Deputat PL Dârda, din clanul lui Ghimpu and company Chirtoacă, rejudecată, interzic deputaților noștri să protesteze împotrivă. Pe data de 3 februarie, deputații noștri se adresează în judecată ca să interzică construcția de la Râșcanovca. Uitați-vă la ce am ajuns.

Eu vin cu un apel către deputații din Parlament. toți acei care vor vota astăzi pentru legalizarea acestui complot, [indescifrabil] toți care vor vota sunt complici și vor fi responsabili de toate fărădelegile ce se vor întâmpla în Chișinău și Doamne ferește de pierderea vieților omenești, dara sta nu-i exclus, Chirtoacă trebuie să șadă la pușcărie și el o să steie la pușcărie dar ăștia din Parlament care azi o să-i deie atribuții suplimentare sunt complici și o să răspundă cu timpul în fața legii. În caz dacă aceste legi vor fi votate, noi le vom ataca pe toate căile legale, inclusiv proteste masive în Chișinău împotriva lui Chirtoacă și nu doar a lui Chirtoacă pentru că acolo este o bandă întreagă consilierii municipali. Pentru fărădelegile care sunt acuma depistate în Chișinău, el o sută de ani trebuie să facă pușcărie. Cu drumurile, cu construcțiile, cu distrugerea spațiilor verzi, dar până ce are krîșă, Partidul Democrat îi ține krîșa. Pentru că i-i comod. Dar lucrurile ăstea se termină mai devreme sau mai târziu. Și să nu spuneți pe urmă când o să vă punem la pușcărie, nestimați liberali că ăstea sunt dosare politice. Vine timpul vostru. Eu vă promit. N-o mai rămas mult. Vă mulțumesc, asta-i ceea ce am vrut să vă spun. Dacă sunt careva întrebări de concretizare, sunt gata să răspund. Nu sunt. Mulțumim.

Citate Video