Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Andrian Candu, președintele Parlamentului Republicii Moldova: Bună dimineața, dragi reprezentați ai presei. Bună dimineața cetățenilor Republicii Moldova. Vreau să vă anunț de câteva decizii ale biroului permanent ce ține de activitatea Parlamentului în ședințele sale pentru săptămâna viitoare.

În primul rând, au fost luate decizia ca în ziua de miercuri, 27 iulie, să se organizeze o ședință suplimentară a Parlamentului pentru a dezbate moțiunea de cenzură care a fost depusă împotriva Guvernului de către fracțiunea Partidului Socialiștilor, Partidului Liberal Democrat și fracțiunea Partidului Comuniștilor. Astfel la ora 10, miercuri, 27 iulie, se va dezbate și se va examina moțiunea de cenzură. După moțiunea de cenzură se vor examina și se vor dezbate celelalte moțiuni simple ce ține de domeniul dezvoltării regionale și construcțiilor condus de ministrul Bîtca și ce ține de domeniul protecției sociale condus de viceprim-ministrul Brega.

Deci, ziua de miercuri este dedicată moțiunilor de cenzură și moțiunii simple.
La fel, săptămâna viitoare vor fi ultimele 2 ședințe din această sesiune, în zilele de joi și vineri, cu o agendă destul de încărcată. Peste 40 de subiecte pe ordinea de zi cu referire la foarte multe domenii. Inclusiv la financiar-bancar, inclusiv integritate și restul care mai sunt foarte importante de agenda Parlamentului.

La fel, luni se va organiza o ședință specială a Platformei Parlamentare ce ține de subiectul Transnistriei. Va fi invitată George Bălan care este viceprim-ministrul și ministrul Reitegrării șo toți membrii acestei Platforme pentru a se discuta subiectele invocate și dezbătute în formatul 5+2 la Berlin, cât și din Bavaria și ultimele progrese, dacă există. Mai ales în contextul vizitei domnului Steinmeier  de marți, ministrul de externe al Germaniei, care deține și președinția Organizației pentru Securitate și Cooperare în OSCE.

Vă mulțumesc foarte mult. Acestea sunt noutățile și pe săptămâna viitoare ne vedem deja cu mai multe. Să aveți răbdare. Va fi o zi încărcată și lungă și astăzi. Vă mulțumesc foarte mult.