Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Alina Șargu, purtător de cuvânt al primarului de Orhei, Ilan Shor: Stimați reprezentanți mass-media, stimați reprezentanți ai orașului Orhei, pentru început, pentru început, pentru început voi reaminti că ieri, în cadrul protestului de susținere a primarului de Orhei, Ilan Shor, un grup de susținere, un grup de inițiativă de orheieni, au înaintat o propunere către edil de a desemna un candidat din popor la funcția de președinte. Solicitarea a fost transmisă prin intermediul avocaților domnului Ilan Shor, care a dat curs pozitiv acestei idei. În urma consultărilor organizate cu locuitorii orașului Orhei și fracțiunea „Pentru Orhei”, din Consiliul municipal al orașului Orhei, a fost desemnat un candidat, repet, din popor, la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Totodată, astăzi, în cadrul Consiliului politic al Mișcării social-politice „Ravnopravie”, a fost susținută ideea privind desemnarea candidatului din popor din partea Mișcării „Ravnopravie” la funcția de Președinte al Republicii Moldova, care este Doamna Ina Popenco, locuitoare a orașului Orhei.

În continuare, stimați reprezentanți, în continuare voi oferi cuvânt domnului Președinte de onoare al Mișcării social-politice „Ravnopravie”, Domnul Valerii Climenco.

Valerii Climenco, Președinte de onoare al Mișcării social-politice „Ravnopravie”: Indescifrabil

Alina Șargu: Mulțumim foarte mult. Iar acum o să oferim cuvânt Doamnei Ina Popenco, candiatul desemnat la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Ina Popenco, candidat la funcția de Prședinte al Republicii Moldova din partea Mișcării social-politice „Ravnopravie”: Vă mulțumesc mult. Bună ziua, dragi compatrioți, dragi cetățeni ai Republicii Moldova. Eu vă mulțumesc sincer pentru desemnarea în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Valerii Climenco: Indescifrabil.

Ina Popenco: Pentru mine, pentru mine această nominalizare este o mare onoare și o responsabilitate enormă. Eu sunt un simplu cetățean ca și alții dintre voi, eu nu sunt politician, dar sunt medic și știu cât de greu este să trăiești și să supraviețuiești în țara noastră. În fiecare zi eu mă confrunt cu durerea oamenilor, iar meseria mea constă în lupta cu suferințele și durerea lor. Și nu doar cu medicamentele, dar și cu alte calități ale omului: cu înțelegere, cu căldură, cu încredere în viitor, așa pot spune. Cu încredere în viitor, cu înțelegere în diferite situații cu care se întâlnesc oamenii zi de zi, cu îngrijire, cu compasiune, cu părere de rău, în ziua de azi majoritatea politicienilor duc o lipsă de umanitate și empatie. Lipsa asta este caracteristică pentru clasa de politicinei profesioniști. Eu nu sunt politician profesionist, sunt medic care activează de zece ani la Orhei, la spitalul raional. Trăiesc în chirie, am un fiu și mă dedic total educației lui. Eu cunosc foarte bine provocările și dificultățile cu care se întâlnesc oamenii noștri în țara noastră deoarece eu însămi am nevoie să fac față zi de zi, să am nevoie de viață mai bună, mai liniștită, cu viitor prosper, cu viitor frumos al țării noastre. Vă promit că îmi voi dedica întreaga activitate în calitate de Președinte de la popor.

După ani de conflicte politice, țara noastră merită să fie în stare de armonie, pace și frumusețe. Moldova noastră dragă, poporul nostru harnic, are nevoie de stabilitate. Merită o viață mai bună. Vă mulțumesc încă o dată pentru atenția acordată. Vă rog să mă credeți, eu nu vă voi dezamăgi.

Alina Șargu: Vă mulțumim foarte mult pentru că ați fost prezenți astăzi la eveniment și cum se spune, Dumnezeu să ne ajute.



Citate Video