Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Președintele României, domnul Klaus Iohannis:
„Onorate domnule Djuvara,
Onorate domnule Șora,
Onorată asistență,
Este o onoare pentru mine ca, în numele Statului Român, să vă înmânez Ordinul Național Steaua României. Cinstim, astfel, Opera Omnia a fiecăruia dintre dumneavoastră.
În nume personal, și, sunt convins, în asentimentul compatrioților noștri, vă felicit pentru impresionantele realizări ce stau mărturie unor cariere, vieți și caractere exemplare!
România a fost binecuvântată în secolul Unității sale naționale cu intelectuali de marcă, având astfel privilegiul de a contribui la progresul civilizației.
Domnule Neagu Djuvara, înțelegerea trecutului și respectul valorilor, mesajul fundamental al întregii dumneavoastră vieți, este darul pe care îl faceți tinerelor generații.
Domnule Mihai Șora, ne-ați condus spiritul prin zbuciumul vieții contemporane pentru ca prin dialoguri, dileme și interogații să ne putem orienta în fața provocărilor prezentului.
Distinse domnule Djuvara,
Distinse domnule Șora,
Prin generațiile de specialiști care au avut șansa să vă cunoască lucrările, să vă fie discipoli ori colaboratori, opera dumneavoastră rămâne mereu tânără.
Sunt convins că viitorul va reține că valorile României moderne și democratice s-au sprijinit și pe opera cu care dumneavoastră ați îmbogățit secolului Marii noastre Uniri.
Pentru tot ce ați dăruit spiritului românesc, la împlinirea unor adevărate jubilee de viață, vă mulțumesc încă o dată, în numele meu, al statului român și al românilor și vă urez La mulți ani!”