Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Maia Sandu, președinte al Partidului Acțiune și Solidaritate: Desemnarea candidatului comun este probabil cel mai fierbinte subiect al acestei campanii în ultimile zile. Oamenii așteaptă o decizie și noi înțelegem acest lucru. În luna august, împreună cu colegii de la Partidul Politic Platforma DA, PLDM am discutat și am convenit să mergem în această campanie cu un singur candidat. Din punctul nostru de vedere confirmat și de sondajele de opinie publică, un singur candidat ale cele mai mari șanse ca să acceadă în turul doi și să-l învingă pe Igor dodon în turul doi pe candidatul socialiștilor, deasemenea sprijinit de Plahotniuc.

De curând, am primit rezultatele sondajului realizat cu sprijin financiar din partea Fundației Kondratd Adenauer, al doilea sondaj pe baza căruia urma să luăm o decizie despre candidatul comun al acestor trei partide. Datele sondajului arată că eu voi acumula cele mai multe voturi în primul tur și am cele mai multe șanse pentru a-l învinge pe candidatul socialiștilor în turul doi. Pe baa acestor date, reprezentanții celor trei partide au discutat sprijinirea candidaturii mele la funcția de președinte. În următoarele câteva zile partidele vor convoca forurile executive pentru a lua o decizie finală. Le mulțumesc partenerilor din cele două partide, colegilor de la PLDM, dar mai ales colegilor din Platforma Politică Demnitate și Adevăr, îi mulțumesc colegului Andrei Năstase pentru înțelepciunea și curajul de a merge împreună spre victorie. Este nevoie de foarte multă dragoste de țară pentru a lua o asemenea decizie. Platforma Demnitate și Adevăr are un rol important în consolidarea mișcării antioligarhice și în trezirea spiritului cetățenesc în Republica Moldova. Eforturile dumneavoastră vor da izbândă, aveți cuvântul meu.

Mă adresez membrilor și simpatizanților celor trei partide, mă adresez cetățenilor Republicii Moldova. Voi fi de partea dumneavoastră, vă îndemn acum să ne unim eforturile și să ducem lupta începută până la capăt. Miza acestor alegeri prezidențiale este foarte mare. Nu avem dreptul să o ratăm. Nu avem dreptul să dezamăgim iarăși cetățenii Republicii Moldova, să le furăm speranța de schimbare. Cred cu tărie că oamenii buni și onești trebuie să lucreze împreună, să facă echipă. Împreună vom învinge. Vă mulțumesc. Știu că aveți întrebări dar vă rog frumos să mai așteptăm două zile până la decizia acestor partide și după aceea vă acord răspunsuri.

Jurnalist: Deci nu s-a luat o decizie clară?

Maia Sandu: Cum am spus mai devreme, s-a discutat și decizia trebuie să fie confirmată, discutată la forurile executive ale celor două partide: Partidul Politic Platforma DA și Partidul Liberal Democrat. Eu vă mulțumesc, să aveți o zi bună.

Citate Video