Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Alocuțiunea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, susținută în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură a unor membri ai Guvernului

„Domnule Președinte al Senatului,
Domnule Președinte al Camerei Deputaților,
Domnule Prim-ministru,
Doamnelor și domnilor Miniștri,
Onorată asistență,

Domnule Prim-ministru, iată că, după relativ puțin timp, ne întâlnim aici, în Sala Unirii, pentru prima remaniere guvernamentală. Dar circumstanțele sunt deosebite și cred că această mișcare este una bună.

Doamnă Ministru, domnilor Miniștri, vă doresc succes, vă doresc un mandat bun!

Înțeleg această remaniere, pe care mi-a propus-o Prim-ministrul, ca o mișcare de întărire a echipei guvernamentale.

În același timp, am constatat acum, înainte să ajung în Sala Unirii, că mi-au parvenit de la Parlament două legi, Legea de respingere a Ordonanței 13 și de aprobare a Ordonanței 14. Voi promulga aceste legi mâine. Și atunci avem întrunite toate condițiile a trece, domnule Prim-ministru, la normalizarea situației.

Am menționat într-o alocuțiune recentă care sunt, după părerea mea, marjele de mișcare pentru revenirea la o muncă pozitivă, normală și în interesul României din partea Guvernului, și consider că ele sunt întrunite.

Așadar, nu îmi rămâne decât să vă doresc mult succes, să reușiți să transformați acest Guvern într-o echipă puternică, care va face exact lucrul pe care îl așteaptă românii – să guverneze eficient, în interesul României și în interesul românilor.

Vă doresc succes!”

Citate Video