Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Alocuțiunea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, susținută în cadrul ceremoniei de decorare a domnului Cristian Țopescu

„Stimate domnule Cristian Țopescu,
Doamnelor și domnilor,
Stimați invitați,

Momentul de astăzi îmi oferă prilejul și bucuria de a decora o personalitate care și-a dăruit întreaga activitate, talentul și priceperea sportului românesc – domnul Cristian Țopescu.

Parcursul dumneavoastră profesional este complex și excede calitatea de comentator sportiv, așa cum ne sunteți familiar celor mai mulți dintre noi.

În 1960 și 1962 ați obținut două titluri de campion național la hipism și, după retragerea din activitatea competițională, ați îmbrățișat lumea micului ecran, devenind reporter sportiv la Televiziunea Română.

Lunga dumneavoastră carieră de reporter și comentator sportiv a consemnat peste 5000 de transmisiuni în direct de la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale și Europene, publicarea a peste 200 de articole cu subiect sportiv în presa scrisă, precum și a volumelor «Steaua, performanță și prestigiu» și «Fair play».

Domnule Cristian Țopescu,

Tinerii români pot găsi modele de inspirație în performanțele dumneavoastră, adevărate lecții de viață și exemple ale tăriei de caracter.

Timp de 40 de ani, ați adus în casele noastre momentele în care sportivii români au obținut victorii incredibile, devenind astfel unul dintre cei mai dinamici și eficienți vectori de promovare a României în lume.

Vocea dumneavoastră, decența, eleganța și profesionalismul comentariilor au reprezentat momente de regăsire în valoare, în devotament și dragoste pentru sport și pentru România, în cele din urmă.

Având în vedere că peste numai patru zile veți împlini frumoasa și onorabila vârstă de 80 de ani, vă adresez calde urări de «La mulți ani», sănătate și împlinirea tuturor aspirațiilor.

În semn de înaltă apreciere pentru dăruirea și devotamentul cu care v-ați desfășurat întreaga activitate, vă confer astăzi, domnule Țopescu, decorația Ordinul Național «Steaua României» în grad de Cavaler.

Felicitări și «La mulți ani!»”

Citate Video