Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Tudor Deliu: Bună ziua. Stimați cetățeni ai Republicii Moldova, fracțiunea Partidului Liberal Democrat nu înțelege de ce actuala guvernare încearcă să treacă la tăcere un caz ieșit din comun pentru Republica Moldova, când, în ultima lună, majoritatea bărbaților din regiunea transnistreană au primit citații de la așa-zisul Minister al Apărării, prin care sunt chemați la exerciții de mobilizare generală care au loc astăzi-17 noiembrie. Noi am cerut ca să fie invitat în sedința de plen, domnul Balan, vice-ministru responsabil de acest domeniu să aducă o claritate și pentru noi, deputații și pentru cetaţenii Republicii Moldova. Cu părere de rău, președintele Parlamentului dl Candu, a încercat sa invoce orice motive numai pentru ca acest lucru să nu să se întîmple. Noi considerăm, sau putem considera că actuala guvernare activează în tandem cu presupusele organe din așa-zisa republică transnistreană. Mulțumesc.

Jurnalist: Avem o întrebare, dar nu la tema dată. Domnule Deliu, am văzut pe mese la deputați astăzi îndemnul socialiștilor de a participa la Referendum și am mai văzut cerere de a dona un salariu pe o zi Fundației de Caritate a (indescifrabil). Cum explicați: e obligator să semnați aceste cereri, ori... ați semnat și cu inima deschisă, ori așa că... suntem o formalitate?

Tudor Deliu: Da, mulțumesc. Deci, cu referire la prima întrebare. Pliantele care au fost distribuite astăzi de catre reprezentanții Partidului Socialiștilor. Mie mi se pare că ei au venit cu noaptea în cap ca să fie primii la ședinta de plen și au irosit resursele financiare în zadar, deoarece îi cunosc care sunt pozițiile majorității fracțiunilor din Parlamentul Republicii Moldova. Partidul Liberal Democrat din Moldova a declarat și anterior că noi nu vom participa la acest Referendum, nu vrem să fim parte a reglărilor de conturi dintre unele formațiuni politice. Cât privește cererea de donație a unui salariu pe o zi, deci într-adevăr astăzi am găsit aceste cereri, eu tot timpul și cred că și colegii mei, am fost acei care am sărit, să zic așa, în ajutor persoanelor care au un trai mai vulnerabil ca alții. Mă refer anume la această fundație care are o misiune foarte importantă pentru a face mai multe activități de socializare, mai multe activități de ajutorare a persoanelor cu aceste dizabilități. De aceea, eu personal voi semna această cerere, fiindcă este așa principiul solidarității să zicem. O zi de muncă nu-s atât de mulți bani costisitori, iar de la fiecare dacă se adună acești bani, pot să servească pentru a rezolva o problemă pentru aceste persoane. Mulțumesc.