Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Alocuțiunea Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, susținută cu prilejul ceremoniei de decorare a unor reprezentanți ai Consiliului Concurenței

„Domnule Președinte al Consiliului Concurenței,
Stimați membri ai Consiliului Concurenței,
Doamnelor și doamnelor,

Doresc să felicit Consiliul Concurenței pentru efortul susținut în slujba economiei românești, în acord cu principiile de piață liberă care primează în Uniunea Europeană și în economiile dezvoltate ale lumii.

Am ajuns astăzi, după un sfert de secol, într-o etapă în care putem spune că avem o economie de piață și instituții consolidate, după un parcurs de tranziție deloc simplu. În toată această perioadă, autoritățile de reglementare au avut un rol deosebit de important, pe care Consiliul Concurenței l-a probat și sper să o facă și în continuare.

Pentru economia României, este esențială manifestarea unei concurențe deschise, oneste și echitabile, astfel încât mediul de afaceri să se dezvolte prin forțe proprii, dar și prin realizări autentice.

Concurența este factorul cheie în manifestarea libertății economice și în asigurarea prosperității.

În acest sens, sunt convins că și în viitor Consiliul Concurenței va face proba profesionalismului său, la cel mai înalt nivel, astfel încât concurența să furnizeze cât mai mulți anticorpi necesari unei economii sănătoase și dinamice. 

Mediul de afaceri are nevoie de reguli clare, predictibile, și de autorități transparente care să aplice aceste reguli. În același timp, bunăstarea consumatorilor depinde, într-o măsură importantă, și de vigilența și corectitudinea cu care dumneavoastră vă desfășurați activitatea.

Îi felicit pe reprezentanții Consiliului Concurenței pe care i-am decorat astăzi și îi încurajez să-și desfășoare cu aceeași responsabilitate și determinare  activitatea în domeniul concurenței, în beneficiul unei economii libere, în care companiile să aibă un cadru corect pentru a prospera și, odată cu ele, întreaga societate.

Vă felicit și vă mulțumesc!”