Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Alocuțiunea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, susținută în cadrul ceremoniei de decorare a delegației României care a participat la competiția sportivă „Invictus Games Toronto 2017”

„Domnule Premier și ministru al Apărării Naționale,
Domnule general, șef al Marelui Stat Major al Apărării,
Dragi participanți,
Ce echipă! Haideți să-i aplaudăm!

Doamnelor și domnilor,
Mă bucur să primesc din nou, la Palatul Cotroceni, o echipă de învingători, care merită toată aprecierea noastră pentru rezultatele foarte bune obținute anul trecut, la Toronto. Astfel, în semn de recunoaștere a acestor performanțe, acord astăzi, în zi de sărbătoare, Ordinul și Medalia «Meritul Sportiv» membrilor INVICTUS 2017.
Ați onorat cu demnitate şi responsabilitate încrederea acordată şi drapelul tricolor pe care vi l-am înmânat înainte de plecare.
Victoriile dumneavoastră ne-au dat prilejul să vedem drapelul României înălțat pe acordurile imnului național.
Sunteți un exemplu de curaj, camaraderie și altruism. Prin devotamentul şi determinarea de care dați dovadă, ne demonstrați că cele mai înalte standarde de excelență pot fi atinse, în ciuda tuturor dificultăților.
Tocmai de aceea, aveți o contribuție semnificativă la cultivarea şi promovarea în societate a unor repere morale, a încrederii că, prin muncă, efort susținut și sacrificii, se poate ajunge la victorie.
Sunt convins că educația pe care ați primit-o în instituții militare de prestigiu a avut un rol important în a vă dezvolta tăria de caracter și în a vă încuraja să fiți mereu profesioniști și exigenți în raport cu propriile dumneavoastră țeluri.
Felicitări tuturor celor prezenți astăzi aici și, în special, celor care au fost deschizători de drumuri în probele de înot, ciclism, haltere și volei, precum şi medaliaților din probele de tir cu arcul, atletism sau canotaj de sală la simulator.
Felicit, totodată, conducerea Ministerului Apărării Naționale, organizațiile şi sponsorii care au făcut posibilă participarea la acest eveniment sportiv internațional de marcă.

Dragi sportivi,
Faceți cinste României! Am fost cu toții alături de dumneavoastră și v-am împărtășit emoțiile inerente unei competiții precum cea din Canada.
Sunteți o sursă permanentă de inspirație prin ambiția pe care o aveți de a depăși orice obstacole, prin loialitatea şi credința în simbolurile naționale și în semnificația lor. Vă mulțumesc și vă asigur de prețuirea și respectul nostru!
Sunt convins că veți dovedi același spirit de angajare şi de responsabilitate în tot ceea ce faceți și veți onora ordinele şi medaliile conferite astăzi.
Vă doresc ca, la competiția care va avea loc în Australia, în Anul Centenarului Marii Uniri, să reprezentați Armata și națiunea română, încă o dată, la cel mai înalt nivel.

Vă doresc multă sănătate și succes! La mulți ani!”