Ai copii acasă? Privesc.Eu înregistrează lecții video cu cei mai buni profesori din Moldova. Le organizăm și publicăm pe Învaț.Online.

Declarații de presă susținute de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, după participarea la deschiderea conferinței „Viitorul Europei: Perspectivele Evoluțiilor Contemporane”

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Am ținut să particip în deschiderea acestei conferințe, conferință organizată aici, la Universitatea „Lucian Blaga” de la Sibiu, dedicată viitorului Uniunii Europene și, după cum se știe, Summitul care va avea loc mâine aici, în Sibiu, este despre viitorul Uniunii Europene.

Summitul de mâine este extrem de important, nu numai pentru Europa, este extrem de important și pentru România, și pentru români, și este motiv de bucurie.

Europa vine în România! Europa vine aici, la Summit, și mâine aici, din România, desenăm viitorul Uniunii Europene!

Iar pentru români am un mesaj extrem de important: România contează! Românii contează! Și fiindcă suntem în perioada în care ne pregătim pentru alegerile europene, trebuie să spun cu toată convingerea: votul românilor contează!

Contează votul și la europarlamentare, și la referendum! Și, foarte important, votul fiecărui român contează în Europa! România a parcurs un drum lung, a muncit foarte mult pentru a ajunge aici. România, care a devenit stat membru pe 1 ianuarie 2007, a muncit foarte mult!

Este păcat, este foarte păcat, că avem parte de o guvernare pesedistă eșuată, care, în acest moment festiv, din păcate, arată și o față destul de urâtă a României, atacuri asupra independenței sistemului de justiție, măsuri contraperformante, promisiuni neonorate și, de aceea, spun încă o dată: votul este important și pentru viitorul României, și pentru viitorul Europei!

Iar aici, la Sibiu, mâine, aici, în România, vom defini viitorul Uniunii Europene, împreună cu toți liderii europeni.

Jurnalist: Putem să vă întrebăm de ce nu discutați aceste critici pe care le aduceți Partidului Social Democrat? De ce nu le discutați, constructiv poate, cu Guvernul, cu premierul, cu Liviu Dragnea, de ce nu?

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: O să le discutăm. Eu vă mulțumesc! Vă aștept la diferite momente unde putem să mai schimbăm impresii. Vă doresc o zi frumoasă!