Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Alocuțiunea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, susținută în cadrul evenimentului organizat de Școala Gimnazială Step by Step cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Dați-mi voie să încep cu felicitări, și chiar felicitări pentru diferite ocazii. Am venit astăzi și am vizitat școala voastră, Step by Step, am avut ghizi foarte pricepuți dintre copii, am discutat în mai multe clase, mi-au arătat atelierele, mi-au povestit cum se desfășoară lecțiile și am avut, pe urmă, și o discuție un pic mai aplicată cu conducerea.

Sunt foarte plăcut impresionat de felul în care se lucrează aici, în Școala Step by Step, îmi place foarte mult felul în care reacționează copiii, sunt foarte deschiși, sunt foarte comunicativi și, după cum am putut să vedem, sunt și mari artiști. Și atunci, a doua felicitare este pentru toate aceste realizări expuse în aceste săli, dar și alte lucruri pe care le-am văzut expuse în sălile de clasă. Astăzi am venit special, de 1 Iunie, și atunci vă felicit de ziua Copiilor! Îi felicit, sigur, în primul rând pe copii, dar îi felicit și pe părinți, mai ales părinții care sunt astăzi aici, vă felicit fiindcă ați avut curajul și deschiderea să veniți cu copiii la această școală, care are o abordare puțin diferită, dar cu rezultate care mie mi se par foarte bune, notabile și merită să fie încercată această metodă și în multe alte școli din România.

Despre materialele cu care ați lucrat, dragi copii, mi-ați explicat că sunt materiale reciclabile pe care le-ați adus de acasă, vi le-au dat părinții și mi se pare un lucru excelent că ați realizat ceva frumos folosind aceste materiale. Cred că este și o oglindire a preocupării voastre și a părinților pentru natură, pentru pământ, și vă felicit și pentru acest lucru! Pământul este al nostru, al tuturor, și trebuie să avem grijă de el, iar aceste materiale, cum este plasticul, de exemplu, în natură, dacă sunt aruncate, se dezintegrează și dispar doar în sute de ani și voi ați reușit, în câteva zile, nu să le faceți să dispară, ci să se transforme în ceva frumos.

Vă mulțumesc tuturor, copiilor, ghizilor mei, dascălilor și părințiilor fiindcă sunteți aici o comunitate pe care aș numi-o un model de școală. Vă mulțumesc!

Intervenție: Și noi, toți copiii din școală, suntem onorați să vă dăm această pisică făcută de noi!

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Să vă mai spun ceva. Mulțumesc mult pentru cadou! Știți că ați găsit cadoul potrivit pentru mine, sunt impresionat! Împreună cu echipa mea ne-am gândit să vă dau și eu ceva, ca să vă amintiți de vizita pe care am făcut-o aici. Și, după ce ne-am gândit mult, am ajuns la concluzia că poate ceva ce ne reprezintă pe toți, ceva ce ne este clar drag tuturor, v-ar face plăcere să primiți de la mine, și anume tricolorul nostru drag, pe care să îl purtați bucuroși și să vă amintiți de această vizită. Deci, toți copiii vor primi un astfel de tricolor, identic cu cel pe care îl port eu!