Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Declarații de presă susținute de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, cu prilejul participării la evenimentul de lansare a Campaniei Naționale de Împădurire „O pădure cât o țară”

Jurnalist: Pe subiectul pădurilor, 26,5 % suprafață împădurită în acest moment e puțin, e mult?

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: În comparație cu ce au alte țări europene suntem cam la medie, însă eu îmi doresc foarte mult să trecem de această medie și mie 26,5% din suprafața României mi se pare o pornire rezonabilă, dar, după părerea mea, trebuie să creștem foarte mult această suprafață. Vedeți că există în plan global diferite discuții, care sigur sunt și importante, și interesante. De exemplu, se discută extrem de mult despre pădurile din zona Amazonului. Dar se discută global relativ puțin despre pădurile din Europa. Dacă noi avem așteptarea ca în Brazilia să nu se taie pădurile, atunci evident că trebuie să dăm noi un exemplu și să nu tăiem ilegal noi la noi acasă și, dacă vrem să avem păduri, să plantăm noi la noi acasă. În acest fel putem realmente să prevenim încălzirea climatică.

Jurnalist: Despre poluarea din București, dacă l-ați întrebat pe ministrul Mediului de unde vine, a aflat sursa poluării de săptămâna trecută, știți (...)?

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Vă rog să întrebați la Ministerul Mediului și la Primărie aceste chestiuni. Nu vreau să mă implic peste cei care sunt responsabili până la urmă de această chestiune.

Jurnalist: Domnule Preşedinte, pădurea este o chestiune de siguranță națională? Sunt voci care au propus să devină o chestiune de siguranță națională.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Eu cred că pădurile sunt o chestiune de suflet naţional şi de aceea sunt foarte încrezător că vom reuși să schimbăm lucrurile în bine. Vă mulțumesc!