Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Intervenția Președintelui României, Klaus Iohannis, susținută cu prilejul vizitei la Parcul Natural Comana

Buna ziua,

Am venit astăzi aici, în această zonă frumoasă, Comana, pentru a face ce am început deja cu domnul președinte al Consiliului Județean, sa discutăm un pic despre de proiectele de reabilitare, amenajare, punere în valoare, dar prin vizita mea astăzi, aici, vreau să atrag atenția asupra importanței acestor zone naturale protejate.

Avem mai multe astfel de zone în România și ele au, evident, o importanță deosebită pentru mediu și vreau să subliniez acest lucru, dar, în același timp, au o importanță extraordinar de mare dacă ne gândim la măsuri bune pentru combaterea schimbărilor climatice. Vedeți, suntem într-o zi foarte călduroasă, dar pădurea menține temperatura un pic mai joasă. Similar, când avem furtuni, ploi torențiale, zonele de pădure rețin apa și cred că nu mai este nimeni care poate să nege schimbările climatice.

Chiar la noi am avut, în această primăvară și în această vară, din păcate, foarte multe fenomene meteo ieșite din comun, am avut zile caniculare, mult mai multe decât altădată, am avut furtuni, am avut ploi torențiale - știți că în săptămânile trecute am avut inundații grave în mai multe zone ale țării și cred că trebuie să conștientizăm importanța extraordinară a acțiunilor care vin să combată schimbările climatice, dar, în același timp, să protejăm mediul.

O zonă ca aceasta, care este foarte aproape de București, are aproape aceeași valoare pentru bucureșteni cum are un parc din București: se ajunge foarte ușor aici, o zonă foarte frumoasă, foarte plăcută, și cum ne-a spus și domnul președinte, bucureștenii vin în număr mare. De aceea, este nevoie să conștientizăm importanța acestor locuri și pentru sectorul de recreere și vă felicit pentru proiectele pe care mi le-ați prezentat, sper să le realizați, care vor extinde această zonă și o vor face mai accesibilă pentru vizitatori. Acum înțeleg că vreți să îmi arătați mai multe zone, iar cu jurnaliștii o să mai port o scurtă discuție la finalul vizitei.

Vă mulțumesc tuturor pentru că m-ați așteptat aici!